קתימב״ה נ״ס גרסת הדיגיטל

הגיע הזמן שנעדכן את הדרך שבה אנו מעבירים מסרים דרך המסך

מאת נוגה שאול ורותם סהר

מאז ש"מרחוק" הפכה לאפשרות לגיטימית כמעט לכל דבר – עבודה, היכרויות, תור לרופא, יחסים חבריים – בשלוש השנים האחרונות הכל מתחיל להתרכז במסך שלנו.

קתימב"ה נ"ס הן ראשי תיבות של דרכי יישום אידיאליות להעברת מסרים. 
יחד עם זאת, ראשי התיבות הללו מעודכנים ורלוונטיים לחלל פיזי, בו גם המדריך וגם המודרכים, נמצאים באותו החלל.


בלי הקדמות נוספות, קבלו את קתימב״ה נ״ס החדשה, הדיגיטלית והמעודכנת! לקחנו את כל מה שטוב ונכון והוספנו מעל קצפת וירטואלית כולל הדובדבן. ככה עושים את זה נכון בדיגיטל:

ק – קול הופך לסאונד, לכן חשוב להתאים את הטונציה, האקוסטיקה והסביבה שלנו (עד כמה שניתן) יש לוודא שהמיקרופון והאוזניות שלנו ושל הלומדים, עובדים ותקינים.

ת – תנועה הופכת לתצוגה, בזמן הדרכה מקוונת מרחב התנועה שלנו מוגבל לישיבה מול מסך, על התנועה הפיזית להמיר את עצמה לדינאמיות במסך (הפסקת שיתוף מסך, תנועות אובייקטים, הפעלות, סרטונים ושימוש בכלים דיגיטליים למיקוד הקשב של הלומד).

י – ידיים, תנועות ידיים עדיין רלוונטיות ומושכות את מיקוד הקשב של הלומד, נעשה להן התאמה למסך ונשמור את תנועות הידיים פרופורציונאליות ובטווח הראיה של הלומד במצלמה. כמו כן, הצבעות והכוונות על גבי המסך מתורגמות לסמן העכבר ולכלי סימון אחרים בסרגל הכלים בטימס או בזום (ספוטלייט, כלי ציור, מרקר, מדבקות ועוד).

מ – מבט, אמנם אין אפשרות ליצירת קשר עין בינינו לבין הלומד, אך מה כן חשוב לעשות: להישיר מבט למצלמה (או קרוב לעינית שלה), שהיא נקודת המבט של הלומד ולא להסתכל על צג אחר במקביל. במידה ונרצה למקד את קשב הלומדים בזמן שיתוף מסך, נוכל להפסיק את השיתוף והמעבר החד ימשוך את תשומת הלב של הלומדים. מבט מהווה קשר – נסו ככל הניתן לעודד פתיחת מצלמות בקרב המשתתפים, לטובתם ולטובתכם. חשוב לזכור! אנו לא בכיתה פיזית, לא תמיד נוכל לדבר, להציג תוכן ולבדוק קשב וקשר עין עם הלומדים ביחד, מפאת המגבלה הטכנית, הרעיון הוא להתאים את השיעור למחשב, ולא ההפך.

ב – ביטחון ובקיאות בפלטפורמה – מעבר לביטחון הנדרש מאיתנו להופעה מול קהל, שליטה בחומר וכו', נדרשת מאיתנו שליטה טכנית מסוימת בפלטפורמה באמצעותה אנו מדריכים, ע"מ שנוכל לתפעל את השיעור באופן רציף ויכולת לספק תמיכה בסיסית ללומדים בעת הצורך – אנו צריכים להיות בטוחים בכלי שלנו.

ה – הופעה, אמנם בתוך מסך אבל עדיין רואים אותנו:) הקפידו על לבוש פורמלי (פלג גוף עליון) מיקומכם על המסך, השארת רווח מעל המציג של 1/3 מסך. במידה ועובדים מהבית, התעוררו מספיק זמן מראש – סדרו שיער ושיטפו פנים. 

נ -ניסוח, השתמשו בשפה הדיגיטלית – הקפידו להשתמש בשמות הנכונים של הכפתורים והתוספים בפלטפורמה עליה אנו עובדים – זה חוסך בלבול, יוצר אחידות, משדר מקצועיות ועבודה נכונה.

ס -סביבה, בחרו בקפידה את אמצעי הצילום וההצגה, נטרלו רעשים, מטבו את התאורה באזור המצולם, בחרו לכם רקע ניטרלי, סיגרו אפליקציות מסיחות (וואטסאפ, אינסטגרם וקופצים אחרים) והכי חשוב – וודאו שהחיבור לרשת יציב ויכול לתמוך בשיעור רציף.

 

ואם עדיין לא שיכנענו אתכם לעדכן את הקתימב"ה נ"ס הישנה והטובה שלכם, הסתכלו סביב. הקידמה והשינוי הדיגיטלי הפכו לבלתי נמנעים ומיושמים בכל מקום ופינה. אז בואו נתקדם יחד 🙂